Διαβάστε πώς η «Elisava Racing Team» ανέπτυξε μία βιώσιμη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα χρησιμοποιώντας λύσεις Altair®

Η «Elisava Racing Team» δημιουργήθηκε το 2018 στο «ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering» από μία ομάδα φοιτητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Barcelona Smart Moto Challenge» με στόχο να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Το 2019, η ομάδα κέρδισε πέντε βραβεία με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα «ERAY» και συνέχισε την επιτυχία της το 2020 με τη μοτοσυκλέτα «Dayna». Στο νέο σχέδιο, η ομάδα ήθελε να συνδυάσει μια 100% ηλεκτρική μοτοσικλέτα off-road, μια σύνδεση IoT και μια ιατρική υπηρεσία ικανή να φτάσει εκεί που χρειάζεται. Συνολικά, ήθελαν να σχεδιάσουν ένα ελαφρύτερο, πιο απλό ποδήλατο.

Χρησιμοποιώντας τις λύσεις της «Altair», η ομάδα φοιτητών βελτίωσε τα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας και δημιούργησε έναν ελαφρύτερο, πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό. Η ομάδα βελτιστοποίησε επίσης πολύπλοκα συναρμολογήματα, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη απόδοση, άνεση και ασφάλεια. Η βελτιστοποίηση του πλαισίου «Dayna EVO»  δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να εξοικονομήσει κόστος για την επίτευξη ενός βέλτιστου πακέτου σε ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Μάθετε περισσότερα εδώ:

Download PDF

Εάν εργάζεστε σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς και ενδιαφέρεστε να εξετάσετε τις λύσεις Altair®, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε κάποια συνάντηση.

Η Prosomoiono μαζί με τους συνεργάτες της αποτελείται από καταρτισμένους Μηχανολόγους Μηχανικούς με γνώση και εμπειρία στην καθοδήγηση επίλυσης προβλημάτων προσομοίωσης.

Share this post